Restovaný tuniak so zeleninou a batáty

Veľmi rýchly obed.

Restovaný tuniak so zeleninou a batáty.

recept_tuniak_zelenina

Ingrediencie:
– 100g tuniaka v skle,
– 1 celé vajíčko,
– 1/2 ČL ghee maslo
– pór, cvikla, kaleráb, tekvica hokaido,
– himalájska soľ,
– kurkuma.
pozn. namiesto tuniaka môžete použiť akúkoľvek rybu, ktorú máte radi

Príprava :
– na ghee masle orestujeme pór,
– pridáme kurkumu (na špičku nožíka len pre chuť a farbu),
– pridáme tuniaka a chvíľu restujeme (nie dlho, aby sa tuniak nevysušil, môžeme jemne podliať šťavou z tuniaka),
– pridáme celé vajíčko a opäť chvíľu restujeme.
pozn. podávame s pečenými batátmi a zeleninou (upečené do zlatista v trúbe na troške ghee masla a dochutené bylinkovou soľou)

Prečo batáty ako príloha?
– vysoký obsah antioxidantov;
– vynikajúci zdroj sacharidov, vlákniny železa, naturálnych cukrov, vápnika;
– sú skvelým pomocníkom pri diéte;
– napomáhaju pri tráveni.

Zuzana Švihlíková

*Slovak version - Som Medzinárodná online podnikateľka, mentor, motivátor, bývalá INBA pretekárka, fitness trénerka, poradca vo výžive a obyčajná žena. *English version - I am International online business woman, mentor, motivator, ex INBA competiter, fitness trainer, consultant in nutrition and normal working woman.

Komentáre

    Pridať komentár

    * Nezabudnite na požadované pole